Friday, April 19, 2013

GOP Bandung : Kawah Putih


Assalamualaikum


Setelah kami sampai ke Bandung, hari ke 4 keesokannya kami terus bergerak ke Rumah Yatim mengadakan aktiviti bersama anak anak yatim.. dorang sangat sangat sporting especially my group, Ayam.. keesokannya, hari ke 5. kami bertolak ke kawah putih..perjalanan mengambil masa 2 jam dari Bandung.. akhirnya, aq dapat menjejakkan kaki ke kawah putih sebab selama ini hanya dapat baca di blog blog orang sahaja.. bayaran masuk ke kawha putih Rp 5o,ooo bersamaan Rm17..


sebelum sampi ke kawah putih, ada peniaga yang menjual strawberry dan rasberry.. memang sedap dan berpatutan.. dekat kawah putih cuaca agak dingin tapi masih lagi panas..












sebelum masuk ke kawasan kawah putih,perlu diingatkan supaya bawa tuala sapu tangan atau mask.. sebab masuk masuk terus anda akan terbau belerang yang akan menyebabkan selesema dan batuk.. ada juga peniaga yang menjual mask mask di tepi jalan..


selepas ke kawah putih kami mengisi perut makan tengah hari di Sundanish Food Sangkuriang makan nasi sunda lagi.. di Indonesia, memang akan tersedia air teh tawar setiap lunch dan dinner.. baunya macam bunga kemboja tapi tak ada rasa..


selepas tu kami pergi ke factory outlet Rumah Mode, Mode Plus and Fashion World,,,dan akhir sekali ke Factory Outlet Cihampelas.. then, malamnya kami menjamu selera di Bakso Malang Karapitam dan terus pulang ke hotel untuk aktiviti esoknya..
ok thanks for read next entri bout our last day

1 comment:

hajar said...

wah seronoknyeee... jenjalan... bile nk g vietnam lak? kalu nk g jgn lupakan akk kamu ni ye... hehe... anyway salam kenal ye...