Saturday, April 20, 2013

GOP: Transtudio Bandung


Assalamualaikum


Hari ke 6 kami di Bandung, kami tak melepas kan peluang untuk bersuka ria di tempat wajib pengunjung datang ke Bandung iaitu Transtudio Bandung.. first my perceptions bila masuk pintu gerbang, "ooo rupanya indoor games".. terdapat juga bersebelahannya Transtudio Mall.. tiket masuk ialah Rp15o,ooo bersamaan Rm5o.. tapi sebelum ke Transtudio, kami shopping dulu di Pasar Baru Bandung dan tengah harinya kami bermain..






keluar keluar van, terus terdengar riuk pekik pengunjung bermain roller coaster.. memang thrill gila,,lepas dapat tiket, terus kami solat dan serbu untuk bermain roller coaster.. perlu diingatkan roller coaster di Transtudio Bandung adalah yang paling terpantas di Asia.. sekejap saja naik tak sampai seminit pon, tapi kepantasannya  huh.. then, kami main game apa entah namanya tapi kami panggil washing machine since mainan tu akan tunggang terbalikkan kita ..kaki ke atas semua, dah la lama kot.. serius aq paling takut washing machine game dari roller coaster.. 


selepas pening, tudung rosak habis semua.. kami decide nak tengok Superheroes 4D Movie.. wah first time tengok 4D,,3D pon tak pernah tengok.. memang real habis rasa macam kita pon superhero berlakon sama disamping spiderman, batman semua.. after that, kami naik dragon rider.. comel saja game tu seolah olah game yang naik kuda dekat funfair saja..






bila pening dah ok, kami terus mencabar diri dengan main Space Shot.. best sangat sangat sambil menonton movie Jack and Monster.. lepas tu kami main Giant Swing...rasa nak tercampak campak badan bila dibuai terlalu laju.. untuk melegakan pening naik space shot, kami tengok Special Effects Action.. show ini menunjukkan cara cara aksi stunt man dilakukan.. memang thrill sampai api api dan air semua keluar.. but this time kami tak duduk barisan depan..sebab dah kena time dekat safari dulu.


lepas tu, kami masuk rumah hantu iaitu Dunia Lain.. kami menjangkakan seram tapi sebenarnya tak pon.. maybe sebab naik kereta dia kot.. bukan jalan kaki.. so hantu hantu tak sentuh pon.. baguslah. kami berada di Transtudio dari tengah hari sampailah ke malam.. memang tak sedar tup tup dah malam maybe sebab indoor.. lepas tu,kami main di Lost City iaitu travel atas air.. nasib baik tak basah sangat sebab kami duduk tengah..


space shot



tiket

then,masuk ke Kong Climb main wall climbing.. dah lama sangat nak panjat wall climbing,, first time main akhirnya aq dapat menawan puncak setinggi 14m.. unfortunately, tak dapat nak capture pic sebab time tu fon dalam poket.. :(..serius rupanya susah juga nak panjat even dah disediakan keselamatan sebab ia memerlukan kekuatan tangan dan kaki..


disebabkan semua games dah main dan pengunjung beransur pulang,,kami saja yang tinggal.. so kami ulang main benda yang sama banyak kali.. last last sebelum balik, kami masuk Science Center..fuh dah lama kot tinggal sains.. bagi aq, Transtudio ni bestlah tapi banyak mainan kids maybe sebab indoor games kot.. tak macam Genting yang both indoor and outdoor games ada,, ok malam tu, kami tidur nyenyak untuk pulang ke Malaysia esoknya..

OK Sesiapa yang selalu shopping di Bandung, boleh terus pergi Transtudio untuk bermain

2 comments:

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

cik nana said...

wah GOP dapat ke trans studio jugak ke? wahh bestnye. dulu kite GOP tahun 2009 pegi jakarta, bandung, jogja. best kannn. hihi