Thursday, October 16, 2014

TRIP: Singapore Pt4


Assalamualaikum


Walaupun pergi cuma sehari, banyak sangat tempat cantik dilawati dan destinasi terakhir kami sebelum pulang ialah di Pulau Sentosa. Banyak permainan dan aktiviti yang boleh kita main antaranya cable car, dan lain lain. Nak pergi Pulau Sentosa kena naik pengangkutan yang macam LRT.


Pulau Sentosa dengan Resort Wolrd of Sentosa nampak sama tapi sebenarnya lain tempat. Resort World lebih kepada pusat beli belah yang loaded. Pulau Sentosa pula dekat dengan pantai dan banyak games. Nak ke Pulau Sentosa pon agak jauh dari Resort World.






Teringin sangat naik benda atas ni, tapi time tu memang ramai dan masa pula kurang. hanya dapat naik trak dia dan pusing satu pulau sentosa saja.








Siapa yang minat makan ketam bolehlah cuba pergi ke restoran Singapore Seafood Republic sebab Singapore terkenal dengan ketam merah yang besar. 












Pulau sentosa ni terbuka saja dekat semua orang tapi berbayar bila kita naik main sesuatu games tu. Overall memang best berjalan jalan dekat tempat orang nak nak time kami pergi tu penuh dengan pelancong Indonesia. So dalam pukul 7.30 malam kami bertolak pulang dan sampai ke utm dalam pukul 9.30 malam. Time pulang lengang sangat Imigesen tak macam masa pergi.


Apapon memang tak cukuplah sehari berjalan melawat Singapura, nak bershopping pon rasa macam terkejar kejar. Tapi at least dapatlah pergi sana tengok negara membangun sebab nak pergi KL jauh sangat dari utm. ;)

OK Thanks for Read. 

3 comments:

zarulfarhana said...

Akhirnya pihak juga tabah Singapore... Walaupon sehari ja..

Diana Din said...

bestnya cuti-cuti

SalbiahM said...

wah...sehari je ke? takpelah, dah kata dekat nanti boleh gi lagi..hihi.

by the way akak dah tukar url blog sebab ada masalah sikit..jemput singgah ye blognisalpunya.blogspot.com