Friday, November 14, 2014

Intership Seeker


Assalamualaikum


Lately ni busy sangat sebab banyak benda kena submit sebelum praktikal tahun depan. Cuti mid sem hari tu pon tak sempat balik, minggu depan pula ada karnival dan kursus kahwin. Walaupun sibuk, tetap nak spent masa untuk attend kursus pra perkahwinan, haha. Alang alang dah ada kat UTM, so terus ambil sajalah sebab malas nak ambil kat kuantan,


Erm cakap pasal praktikal. 

Aku pelajar bahagian Human Resources Development UTM dan akan hadiri industrial training dari bulan Januari hingga Jun tahun depan. So korang ada tak suggestion tempat untuk LI sekitar kuantan atau di mana manala


Aku dah hantar semua resume area kuantan dan gebeng, tapi masih belum ada respond lagila. Dah banyak kali dah follow up sebab tarikh kami kena submit dekat fakulti tentang tempat intern before akhir bulan November ni. So doakan aku dapat tempat LI ea.


Aku start apply bulan lepas, agak lambat jugalah sebab mostly ipta/ipts lain dah apply dari sem lepas lagi. Salah satu faktor kami lambat sebab surat fakulti kami keluar lambat dan menyebabkan bila kami call company,mostly dah occupied. Agak sedih dan kecewa jugalah.





Ada yang suruh pergi interview, tapi disebabkan tarikh sekarang tengah padat,so terpaksa tangguhkan dulu interview tu. Nak sangat pergi interview sebab at least dapat rasa pengalaman interview praktikal kan. Takut juga tak dapat tempat intern lagi sebab kawan kawan pon ada yang dah dapat. Boleh katakan setiap hari aku call semua company tapi mungkin belum rezeki.

OK.kalau ada tempat yang memerlukan budak praktikal bahagian HR, share share la ea. TQ.

3 comments:

Sara Liyana said...

Sy pun ambik kursus kawin masa belajar. Senang dan murah. Nanti dh keja susah nak cri masa

Legasi Piston Pecah said...

latihan industri ye... dulu pernah dapat dekat UTM, skudai... memang best, pengalaman bekerja dengan lecturer-lecturer yang dah bergelar Dr. Buat 3 kerja dalam satu masa...

lia ummiirfan said...

bagis internship ni.. :)