Monday, January 19, 2015

CONTEST: Malaysia Best Blog 2015


Assalamualaikum


Tengah tengah baca blog orang lain, tertarik pula nak join contest Malaysia Best Blog 2015. Inilah first time join SEO Contest dan first time tengok hadiah yang ditawarkan menarik bernilai lebih RM1500+++.  Alang alang tengah cuti semester ni, lagipon ini kali pertama aku join contest yang dianjurkan oleh OhDuit.com. 


Malaysia Best Blog - 2015


ANTARA 10 MALAYSIA BEST BLOG 2015
(klik gambar untuk ke blog mereka)


#BEAUTIFUL NARA




Dalam banyak banyak gossip hiburan, aku lebih suka baca beautifulnara. Walaupun kadang kadang abang nara update lambat pasal artis, aku tetap menanti walaupun dah tahu gossip tersebut. Mungkin dari segi bahasa dan penulisan yang tak macam formal sangat dan lebih kepada pendapat masing masing.


#FYNA HERE



Start baca blog dia daripada zaman dia modelling, belum bertudung sampailah sekarang dan sudah bergelar Make Up Assistant. Memang cantik sentuhan tangannya, seorang yang sangat mementingkan keluarganya lebih dari segalanya. Seorang kakak yang sangat bertanggungjawab terhadap adik adiknya. 


#FATIN SUHANA




Suka baca perjalanan hidup dan kisah cinta Fatin Suhana dan Muiz yang dah lama kenal dari zaman sekolah sehinggalah berkahwin dan suaminya turut menjadi partner perniagaannya. Seorang usahawan dan sangat pandai memasak terutamanya dessert. 


#NISA KAY




Seorang yang sangat gigih mencari duit dan suka melancong. Gambar gambar yang diambil pon sangat cantik dan seorang yang sangat sukakan kucing. Seorang yang berdikari dan sangat meminati Yana Samsuddin dan Shaheizy Sam.


#NURUL BADIAH LAI




Peguam yang sudah dikurniakan dua cahaya mata dan sering berkongsi dengan pembaca mengenai tip penggayaan baju mix and match. Berasal dari Terengganu dan mempunyai darah campuran Cina, sering berkongsi masalah yang dihadapi terutamanya masalah perempuan.


#CIK EPAL




Cik Epal sangat memberi inspirasi terutamanya kepada orang yang mengalami masalah kegemukan kerana cik epal dan suaminya dulu berjaya mencapai berat badan ideal. Seorang yang suka berkongsi cara pemakanan yang sihat, menitikberatkan kesihatan dan suka melancong ke luar negara.


#NURUL AIN




Seorang ibu kepada sepasang anak, mula kenal sebab mukanya yang ada iras Che Ta sikit. Seorang yang selalu memberi motivasi kepada pembaca supaya belajar rajin rajin dan sering berkongsi pengalaman mengandung dan melahirkan anak anaknya. 


#MIRA FILZAH




Siapa tak kenal Mira, seorang yang selalu mengambil peluang untuk terlibat dalam rancangan TV, seorang yang selalu digelar Beauty with Brain. Kini mempunyai perniagaanya sendiri di bawah jenama Pudore, Tigaa dan lain lain. Sangat memberi inspirasi kepada wanita di luar sana kerana umurnya yang masih muda.


#DR FATIN LIYANA




Blogger yang sangat popular yang baru sahaja melangsungkan pertunangan dengan pasangannya yang juga seorang doktor. Mula mengenali beliau sejak dari beliau menuntut ilmu di Indonesia dan sekarang sudah bekerja. Sangat suka dengan perkongsian beliau yang dapat memberi inspirasi kepada kita,


#KHIROL HAZWAN



Baru berjinak jinak untuk membaca blog tuan punya contest ni. Sangat simple tetapi sarat dengan informasi dan contest yang sering dianjurkan olehnya antaranya Contest Malaysia Best Blog 2015 ni. Seorang yang sangat mesra melalui penulisan kerana sering membalas komen komen pembacanya. Salute.


 "Apa lagi Jom Sertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!!" 
Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com. Berlangsung dari 15 Januari hingga 31 Mac 2015
Tarikh tutup penyertaan ialah pada 18 Februari 2015.

All the best semua ^_^. Mana tahu ada rezeki kan.

16 comments:

lynndamya said...

Salam, wahh hadiah lumayan! All the best ya :D

CikAnie said...

good luck,, hadiah dia berbaloi dengan researcher nya hihihi,,,

ohduit said...

:) Semoga berjaya dan salam perkenalan dari KH dari Ohduit.com

HASRUL HASSAN said...

Rasanya ini satu-satunya blog yang tampilkan semua Malaysia best blog 2015 adalah blog wanita ..

Kecuali blog penganjur tu le .

Moga ada rezeki blog ini menang contest SEO ni... terbaik entri disediakan. Tahniah.

www.hasrulhassan.com

kucha lana said...

ada banyak lagi rupanya blog yang hebat..salah satu perkara yang saya dapati dalam contest ini adalah saya dapat kenal lebih banyak blog yang hebat

Anonymous said...

Kebanyakkan blogger wanita.. hebat.. hehe..

Bin Muhammad said...

Mesti anda kurang suka dengan blogger2 lelaki nih! hehe... Apa pun ianya adalah hak dan pilihan terbaik anda... Semoga berjaya ya :)

Hannan Al-Qudsey said...

semoga berjaya. semua blog tuh mmg hebat hebat belaka !

khaty aiman said...

semoga berjaya..kebanyakkan blogger wanita..keep it up

azzahairi sulaiman said...

Semua bloger wanita tu.. Semoga berjaya.

kamil salleh said...

Salam buat Anda. Moga sejahtera selalu. Pemilihan top 10 Malaysia Best Blog 2015 yg tetbaik. Semoga berjaya....

Jom kunjungi entri berkaitan:
Malaysia Best Blog 2015

Lisa Nurulain said...

selamat berjaya.. hehe saya pun join.. try test cuba :D

Hero Borneo said...

tak sangka begitu banyak blog ..kalau macam nie..seumur-umur tak habis blogwalking

onlajer said...

banyak blog hebat nih

nur ikaa said...

Semoga berjaya ye !!

Ikhlas - Bakul2011

www.bakul2011.com

Hanif Idrus said...

Datang menjenguk
Salam perkenalan, semoga berjaya dalam kontest
Malaysia Best Blog 2015