Tuesday, November 17, 2015

The Chicken Rice Shop


Assalamualaikum

Last weekend ada events Karnival JobsMalaysia di Berjaya Megamall, so pergilah kami 3 orang untuk tengok peluang pekerjaan yang ada. Lama jugalah nak tengok dan fill semua borang tu, then lepas siap terus decided nak tengok wayang alang alang dah keluar kan, since wayang dalam pukul 7.50 petang, so pergilah fill up our tummy di The Chicken Rice Shop. Seriously inilah first time makan di restoran ini, sedap dan berpatutan rupanya.


dekorasi variety of frame

Time kami pergi makan dalam pukul 5 petang, pon masih lagi ramai orang.






So kami bertiga memilih beverage:

1 Chinese Tea cold = MYR 1.98
1 Berry Jelly = MYR 8.89
1 Cendolcino = MYR 8.89




Since kami makan pada 15/11/15, so langkah kanan pula kami sebab TCRS memang akan ada promotion pada setiap tengah bulan iaitu Buy 1 Chicken Rice , Free 1 Chicken Rice. So, grabbed 2 set yang tu sajalah at least dapat lebih sepinggan nasi ayam as kami 3 orang saja. =) Set nasi ayam ni memang included sup, sambal and sambal halia kot. Ayam boleh pilih either roasted or bbq.

1 Combo Meal (Chicken Rice + Roasted Chicken) = MYR 8.89
1 Combo Meal (Chicken Rice + Honey BBQ) = MYR 8.89


yana dan oley 



Bagi kami nasi ayam dia memang sedap, mula mula nampak macam sikitnya nasi, tapi nasinya yang nampak sikit tu rupanya banyak ditambah pula dengan ayamnya yang besar, sedap sangat cuma sambal tak berapa nak spicy. Air pun menyegarkan dan recommended lah makan dekat sini bagi siapa penggemar nasi macam kami ni.




Food and Beverage = 37.72 MYR
Services Charges 5%  = 1.89 MYR
GST 6%  = 2.38 MYR

So total up semua sekali MYR 42.00

OK Thanks for Read. Have a Nice Day :)

5 comments:

Yana Libra said...

sedapnyeee :)

Nini Hanini said...

I haven't eat at TCR shop for quite a long time. Wish I can taste it one more time. In the future! :)

dya bunga said...

sedapnya.. lama xmkn kt situ..hehe

Siti Yang Menaip said...

beestnyaaaa makan-makan =D

athiqi ariff said...

sdpnya...dh lama xmkn nasi ayam