Saturday, December 12, 2015

BIRTHDAY : Mak


Assalamualaikum

Alhamdulillah masih diberi peluang untuk mengumpul segala amal kebaikan sebagai saham kita di akhirat nanti dan berpeluang untuk merasa nikmat selama berumur 23 tahun 10 hari ini. Disebabkan dah habis belajar, so kemeriahan sambut birthday tak terasa sebab rabu lepas time birthday di kampung dan memang tak ingat langusng time tu birthday aku. Tiba tiba dapat panggilan dari emak, ucap SELAMAT HARI LAHIR, baru perasan lagipon time birthday aku tulah aku tengah menghadiri sesi penting bagi aku dan hopefully dapat good news. Amin InsyAllah.




Just a simple cake saja lagipon lepas birthday kami sekeluarga kena berkemas kemas untuk pergi Family Day di Malacca. Bagi aku, itulah hadiah birthday yang bermakna sebab dapat berkumpul dan meluangkan masa bersama keluarga besar kami 10 orang dan insyAllah akan bertambah nanti. Kebetulan pula birthday my mom 6 Disember, so lepas habis Family Day, terus kami pergi makan makan di KFC untuk sambut birthday mak, aku dan abang. Birthday dekat dekat kan. Tak adalah sambut birthday sangat, tapi lebih kepada lunch.




Disebabkan sekarang KFC ada hidangan baru bucket iaitu Udang diselaputi kentang. So kami try yang itu as my mom is prawn lover. So kami order Family Feast merangkumi Bucket Chicken, Coleslaw, Whipped Potato, Carbonated Drink, Cheezy Wedges, and Potato Wrapped Prawn. Puas hati sangat makan sampai tak habis dan bungkus bawa balik rumah.


mak dan ayah 

Wishes for Mak

Happy Birthday to the Most Beautiful Person I Knew, So many words unsaid, So many emotions to show, Wish you Love and Long Life.
All beautiful memories you gave, Thanks for everything.

Have a Nice Day. Pen Off

4 comments:

Nor Marshaliza Shaidan said...

Singgah wiken kat sini...;)

Sya Nadia said...

try untuk follow, tapi error yg keluar..insya allah next time ye... btw,happy birthday...

Yana Libra said...

sedapnye kfc tuu..hepi besday utk mak awak :)

Puan Kutu said...

comel je kek..bitan besday mak pun comel..happy belated birthday utk keduanya